Tolkabouts

Tolkabouts

Emoties voor kinderen in beeld 

Ontwikkeld door Leonie in samenwerking met o.a. kinderen en pubers uit haar eigen praktijk!

59 emotiekaarten in een box die kinderen helpen om emoties te begrijpen en bespreekbaar te maken, deze te leren (h)erkennen en/of hiermee om te gaan. Tolkabouts is een methodiek voor ouder(s), scholen en professionals om samen met kinderen meer te weten te komen over emoties, maar ook om gedrag en sociale vaardigheden bespreekbaar te maken.   

 

Op de emotiekaarten staan de 9 meest voorkomende emoties afgebeeld. Per emotie zijn er 6 kaarten en er zijn nuance verschillen aangebracht per emotie. Elke kaart draagt bij aan het creëren van beeldvorming en bewustwording met behulp van vragen op de achterkant van de kaart. De kaarten kunnen zowel individueel als in groepsverband gebruikt worden.

 

Blij

Boos

Bang

Verdrietig

Verliefd

Verlegen

Verrast

Teleurgesteld

Nieuwsgierig

 

De 9 emoties die concreet in beeld worden gebracht en inzichtelijk gemaakt. 

 

Tolkabouts is o.a. geschikt voor:

- Kinderen en pubers tot een jaar of 13

- Kinderen en pubers met een ASS diagnose

- Kinderen en pubers die Hoog Sensitief zijn

- Mensen met een laag verstandelijke beperking

- Een ieder die om wat voor reden dan ook wat met emoties wil gaan doen

 

De emotiekaarten zijn op verschillende manieren in te zetten, zowel individueel als in groepjes.

  •  Jij of een kind pakt heel gericht een emotiekaart op het moment dat deze aan de orde is.
  •  Je kunt alle kaarten passende bij 1 emotie pakken, omdat dit een emotie is waarover meer te leren en/of te ontdekken is.
  •  Je kunt met meerdere kinderen aan de hand van een gebeurtenis emotiekaarten bespreken om inzichten te geven in oorzaak en gevolg en sociale vaardigheden bespreekbaar te maken.

Voor meer ideeen en tips kan je zowel als ouder(s), leerkrachten en of andere professionals een training volgen om Tolkabouts in te zetten, kijk hiervoor op de website van www.tolkabouts.nl waarop binnenkort de trainingen te zien zullen zijn. 

Tolkabouts is te bestellen voor €39,95 excl. verzendkosten van €4,50 Wil je meer informatie over Tolkabouts kijk dan eens op de site.

 

Leonie Hendriks-Walgemoet is auteur van Tolkabouts. Zij heeft, na jaren werkzaam te zijn geweest in het Speciaal Onderwijs, haar eigen coachpraktijk Lach & Geniet in Zwolle waarin ze kinderen, pubers en ouder(s) begeleid. Daarnaast adviseert zij scholen en andere professionals op het gebied van de sociale en emotionele ontwikkeling bij kinderen en pubers. Zij werkt samen met huisartsen, Sociaal Wijk Teams, scholen en CJG's.

Tekst, foto’s en kaarten © 2021 Leonie Hendriks-Walgemoet Lach & Geniet Kindercoaching - Tolkabouts

Agenda

Er zijn geen agenda items op dit moment.