Welkom bij Lach & Geniet 

"Het mooiste wat je kunt dromen is jezelf zijn"

Een mooie slogan, maar wat als jouw kind niet lekker in zijn vel zit en daardoor niet zichzelf kan zijn? In sommige periodes en omstandigheden kan een kind of jongere best wat extra ondersteuning gebruiken. Hier een weg in zien te vinden kan een zoektocht zijn, hierbij ook rekening houdend met zijn of haar eigen mogelijkheden en omstandigheden. Samen met je kind zal er bekeken en ervaren worden wat er aan de hand is en waar uw kind het meeste bij gebaat is. Als gecertificeerd en toegewijd Kind en Jeugd Deskundige, erkend binnen de Jeugdwet, vind ik het belangrijk dat uw kind uit leert gaan van zijn of haar eigen kwaliteiten en talenten, om op deze manier weer happy te zijn en of te leren omgaan met hetgeen er speelt.

Lach en Geniet werkt met zorg/coach trajecten die of door ouder(s) zelf bekostigd worden of vallen onder de Jeugdwet in Regio IJsselland. Lach en Geniet werkt samen met Sociaal Wijk Teams, Centra Jeugd en Gezin, huisartsen en scholen.

Daarnaast is uiteraard ieder kind en of jongeren van 7 t/m 18 jaar met ouder(s) van harte welkom.

Lach & Geniet is gevestigd in Zwolle aan de Sloetmarke 53

Werkdagen Maandag t/m Donderdag

I.v.m. de enorme behoefte aan begeleiding, coaching en verwijzingen is het momenteel erg druk. Lach en Geniet wil kunnen blijven staan voor kwaliteit en professionaliteit voor zowel bestaande als nieuwe kinderen, jongeren en ouders. Medio Juni 2022 zal er dus pas weer ruimte zijn voor nieuwe aanmeldingen. 


            
     

Ervaringen

Moeder van een meisje met hulpvraag gericht op faalangst:

Wij hebben het contact met Leonie van Lach & Geniet Kindercoaching als zeer prettig ervaren. Leonie is duidelijk, makkelijk toegankelijk en geeft ons gelijk het gevoel dat je er voor ons kan zijn daar waar mogelijk. Ze denkt mee met wat nodig was voor onze dochter, heel fijn. Onze dochter vond het in het begin spannend maar al heel snel (eigenlijk al na de eerste keer) vond ze het fijn om naar Leonie toe te gaan. Leonie is ook echt betrokken bij onze dochter. Fijn om ook berichtjes te krijgen over Leonie's eigen visie op de zaak. Mocht er in de toekomst iets zijn waar je ons / of onze dochter bij kan helpen nemen we direct contact met je op.

Nogmaals bedankt voor je hulp!

Vader van een jongen met hulpvraag gericht op sociale contacten en negatief zelfbeeld:

We zagen onze zoon enorm groeien en ook de gegeven tips hebben enorm geholpen. Het rustmoment op de kamer, de regel van de deur, de schudfles en ook de mooie gemaakte dingen helpen hem en ons als ouders enorm. Het lijstje hangt op zijn kamer. Onze zoon zijn  zelfvertrouwen is zoveel beter geworden. Zijn hele houding is gewoon weer veranderd thuis. Ontspannen, vrolijk. 

Wij zien het thuis ook, vrolijk, veel meer zelfvertrouwen, niet meer zo negatief over zichzelf. We blijven hier wel alert op en de dingen liggen/ hangen ook mooi zichtbaar op zijn kamer en hangen beneden. Wij zijn enorm blij met jouw hulp die hij heeft gehad, wanneer we weer hulp willen, ook voor andere dingen, dan laten we zeker weer wat van ons horen.  Ook zijn we dankbaar voor je aangaande samenwerking met school. Zo hebben wij ondervonden dat zo wel thuis, maar ook op school dat wat nodig is ingang is gezet en ook school door jouw hulp mee gegaan is in wat er nodig was. Daar hebben we wel een ritje Zwolle voor over! Bedankt en misschien nog een keer tot ziens.

Ik leer leren

Zit uw kind i/d bovenbouw groep 7/8 en wilt u hem/haar goed voorbereiden op het voortgezet onderwijs (VO) wat betreft het leren leren en huiswerk plannen en organiseren? Of zit uw kind in de 1e of 2e van het VO en valt het huiswerk plannen en organiseren en leren leren toch nog niet mee?


Kom de training "Ik leer leren" volgen van 5 bijeenkomsten. Zowel in groepsverband als individueel is mogelijk. Kijk verder onder het kopje kindercoaching bij Ik leer leren voor meer informatie.

Gedachte-Kracht

Wist je dat heel veel van je gedachten en je gevoelens vervolgens je gedrag bepalen? En dat dus onze gedachten heel veel kracht hebben?

Lach en Geniet Kindercoaching werkt o.a. met gedachte-kracht en is leverancier van het gedachte-kracht boek, het gevoelensspel en de behoeftekaarten. Voor meer informatie mail naar info@lachengeniet.nl

Rots en Water Weerbaarheidstraining

Heeft uw kind last van faalangst, weinig zelfvertrouwen en/of moeite met op de juiste manier  voor zichzelf op te komen?

Kom dan naar de Rots en Water weerbaarheidstraining van 8 bijeenkomsten en leer d.m.v. fysieke oefeningen te ervaren hoe je jezelf kan beheersen, fysiek, mentaal en verbaal weerbaarder te worden.
Kijk verder onder het kopje kindercoaching bij Rots en Water voor meer informatie.

 

Lach en Geniet Kindercoaching Zwolle

Breng de emoties voor kinderen in beeld.

Hulpvragen gericht op:

  • Faalangst en Zelfvertrouwen
  • Weerbaarheid
  • Ontwikkeling, gedrag en emoties
  • Onderwijs vraag stukken
  • En nog meer….

Gouden driehoek

Coaching en begeleiding van Lach en Geniet gaat waar nodig uit van samenwerking met ouder(s) en of opvoeder(s) en school. Een kind en of puber bieden wat hij/zij nodig heeft, doen we namelijk samen!

Leerkracht en of jeugd professional?

Naast coaching en begeleiding van kinderen en pubers kan je ook terecht bij Lach en Geniet voor trainingen en workshop gericht op ontwikkeling, gedrag en emoties bij kinderen. Zie hiervoor de pagina van Tolkabouts.

Lach & Geniet Kindercoaching

Sloetmarke 53
Zwolle

06-46235420