Vergoeding kindercoaching

Vergoeding kindercoaching

Lach & Geniet Kindercoaching is sinds januari 2019 aangesloten als onderaannemer bij Samen Sterk Zorg. Dit houdt in dat Lach & Geniet een overeenkomst heeft met Regio IJsselland en er dus een mogelijkheid bestaat om kindercoaching vergoed te krijgen wanneer uw kind woonachtig is binnen Regio IJsselland. Onder Regio IJsselland vallen de volgende gemeenten: Zwolle, Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland.

 

   

Om vervolgens in aanmerking te komen voor vergoeding is het noodzakelijk dat een betrokken instanties, zoals bijv. het Centrum Jeugd en Gezin (CJG), Sociaal Wijkteam (SWT), huisarts en/of kinderarts samen met u als ouders en of verzorgers een verwijsbrief voor coaching opstelt. Tijdens een gesprek met deze betrokken instanties kunt u aangeven dat Lach & Geniet Kindercoaching de coaching van uw kind of puber kan leveren. Kindercoaching op het gebied van een positiever zelfbeeld, ontwikkelen van zelfvertrouwen en/of weerbaarheid krijgen gelukkig steeds meer erkenning in de noodzaak van de ontwikkeling van een kind of puber. Uw kind of puber heeft wellicht dus best kans in aanmerking te komen voor vergoeding. Vaak gaat dit ook gepaard met al een eerste signalering vanuit school die u adviseert dit eens met uw kind te gaan onderzoeken. U als ouders en/of verzorger kunt uiteraard vrijblijvend contact opnemen en wanneer wenselijk kunnen ook betrokken instanties contact opnemen met Lach & Geniet Kindercoaching om te informeren naar de mogelijkheden rondom vergoeding.

Zonder een verwijsbrief van één van deze betrokken instanties is het helaas niet mogelijk in aanmerking te komen voor vergoeding en zult u zelf de kosten van de coaching moeten bekostigen. 

Daarnaast is het nog wel mogelijk om coaching, begeleiding of ondersteuning in te schakelen als uw kind een Persoons Gebonden Budget (PGB) ontvangt.
Hiermee kunt u zelf zorg, hulp en begeleiding inkopen en ook Lach & Geniet coacht kinderen en of pubers vanuit PGB budget. Hieronder kunnen bijv. ook trainingen als Rots & Water en Ik leer leren vallen en/of coaching op het gebied van verschillende (school) hulpvragen en doelen.

 

 

 

 

 

Agenda

Er zijn geen agenda items op dit moment.