Rots en Water Weerbaarheidstraining voor kinderen

Rots en Water (weerbaarheidstraining)

Voor alle jongens en meisjes die stevig in hun schoenen willen staan en in de leeftijd zijn van 8 t/m 14 jaar die (beter) voor zichzelf op willen komen en daarbij meer op zichzelf willen leren vertrouwen.

Als Kindercoach geef ik de individuele weerbaarheidstraining Rots en Water aan kinderen.
Een training van 6 tot 8 wekelijkse lessen.


De training kan je in veel situaties helpen

Zo kan het lastig zijn om je grenzen aan te geven of voor jezelf op te komen, bijvoorbeeld als je gepest wordt op school (of op social media). Wanneer je het lastig vindt om voor een groep te staan. Of als je je onzeker voelt over jezelf en je graag wat steviger in je schoenen wilt staan. In de huidige tijd waarin de groepsdruk groot kan zijn, is het prettig om te ervaren dat je je eigen keuzes en beslissingen hierin mag nemen en hier controle over kan krijgen.

Rots en Water is een bewezen effectieve methode om de weerbaarheid bij kinderen te vergroten

Er is veel ruimte voor bewegingsoefeningen. Je gaat vooral veel ervaren (bewustworden) door het doen (bewegen). Je gaat je meer bewust worden van je lichaam en herkennen hoe je reageert in bepaalde situaties en hoe je je daarbij voelt.

Reageer je als Rots of als Water? Rots staat voor je krachtig voelen en opkomen voor jezelf. Het element Water betekent soepel meebewegen in het contact met een ander en oog hebben voor elkaar. In de training leer je de juiste balans vinden tussen je rots en je water deel. Je leert op jezelf te vertrouwen en dat je kunt kiezen hoe te reageren.

Ik besteed o.a. aandacht aan:

  • Stevig en sterk staan
  • Grenzen voelen en aangeven, opkomen voor jezelf
  • Zelfvertrouwen
  • Respect voor jezelf en de ander
  • Lichaamstaal en bewustwording van je ademhaling
  • De kracht van positief en negatief denken

 

6 tot 8 lessen van 1 uur (dit gaat in overleg met u als ouders en is afhankelijk van het proces tijdens de training)

Kosten 299,- euro incl. BTW

 

Ik ben door het Gadaku Instituut gecertificeerd Rots en Water trainer.      

                                                                                                                                                                     

 

Ervaringen van de Rots & Water training:

Meisje 10 jaar:

Ik verwachte dat ik meer zelfvertrouwen zou krijgen,en die missie is geslaagd!!                      Ik vond Rots en Water heel leerzaam, leuk en fijn. Ik heb er echt heeeeeeeel veel van geleerd. Ik vond het  spannend als we een toneelstukje/gesprekje hielden. En verder niets. Ik heb geleerd om "nee" te zeggen,voor mezelf op te komen,om te boksen en te trappen, om uit de situatie weg te lopen en over dingen te praten wat ik niet zo leuk vindt, stevig te staan. Wat ik uitgeprobeert heb is: nee zeggen, voor mezelf opkomen en even rustig in, uit te ademen en stevig te staan. Ik vind Leonie helemaal te gek en ze is 100 % begripvol. Je kan niks fout doen bij Rots en Water. Ik mis Rots en Water heel heel heel erg.Ik wou dat ik nog steeds op Rots en Watertraining zat. 

 

 

 

 

Agenda

Er zijn geen agenda items op dit moment.